perjantai 8. maaliskuuta 2013

Gluteenitonta Vihreille


Tein Porvoonseudun Vihreiden saunailtaan gluteenitoman suklaakakun, sillä halusin kokeilla uutta ohjetta. Kakku oli varsin onnistunut, joskin päällinen oli ehkä hieman terveellisen makuinen minun makuun.




  

   

Suklaa torttu

¼ cup (0,6 dl) kaakaojauhetta              2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta                               ½ tl soodaa
¼ tl suolaa                                         ½ cup (1,25 dl- 100 g) sokeria
¼ cup (0,6 dl)öljyä                              ½ cup (1,25 dl - 120 g) silken tofua
1 tl vaniljaesanssia                             1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl vahvaa kahvia
¼ cup (0,6 dl) vaahterasiirappia - itse laitoin hieman alle 0,5 dl tavallista tummaa siirappia. 

      Sörsseli päälle
1,25 dl (120 g) silkentofua              2 rkl siirappia
2 rkl kasvimaitoa                           1 tl vaniljaa
100 g suklaata

* Sekoita kaakao, jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri. Sekoita (monitoimikoneella) keskenään tofu, siirappi, öljy, vanilja ja omenaviinietikka. Lisää kahvi. Lisää nestemäiset ainekset kuiviin ja sekoita tasaiseksi.
* Kaada n. 23 cm vuokaan ja paista 180 asteessa n 20 min. Jäähdytä vuoassa. 
* Sörsseliä varten sulata suklaa. Sekoita tofu, siirappi, kasvimaito ja vanilja keskenään (monitoimikoneella) tasaiseksi. Lisää suklaa sekoittaen. 
* Laita jääkaappiin jäähtymään n. tunniksi. Päällystä torttu.  


Kakun ohje on "Divine vegan desserts" kirjasta, jonka ostin viime lokakuussa Lontoosta, vaikka olin päättänyt etten osta mitään ruokaan liittyvää kirjallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti