Tein
Porvoonseudun Vihreiden saunailtaan gluteenitoman suklaakakun, sillä
halusin kokeilla uutta ohjetta. Kakku oli varsin onnistunut, joskin
päällinen oli ehkä hieman terveellisen makuinen minun makuun.
Suklaa torttu
¼
cup (0,6 dl) kaakaojauhetta 2,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
½
tl leivinjauhetta ½ tl soodaa
¼
tl suolaa ½ cup (1,25 dl- 100 g) sokeria
¼
cup (0,6 dl)öljyä ½ cup (1,25 dl - 120 g) silken tofua
1
tl vaniljaesanssia 1 tl omenaviinietikkaa
2
rkl vahvaa kahvia
¼
cup (0,6 dl) vaahterasiirappia - itse laitoin hieman alle 0,5 dl
tavallista tummaa siirappia.
Sörsseli
päälle
1,25 dl (120 g) silkentofua 2 rkl siirappia
1,25 dl (120 g) silkentofua 2 rkl siirappia
2
rkl kasvimaitoa 1 tl vaniljaa
100
g suklaata
*
Sekoita kaakao, jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään.
Lisää sokeri. Sekoita (monitoimikoneella) keskenään tofu,
siirappi, öljy, vanilja ja omenaviinietikka. Lisää kahvi. Lisää
nestemäiset ainekset kuiviin ja sekoita tasaiseksi.
*
Kaada n. 23 cm vuokaan ja paista 180 asteessa n 20 min. Jäähdytä
vuoassa.
*
Sörsseliä varten sulata suklaa. Sekoita tofu, siirappi, kasvimaito
ja vanilja keskenään (monitoimikoneella) tasaiseksi. Lisää suklaa
sekoittaen.
Kakun ohje
on "Divine
vegan desserts" kirjasta, jonka ostin viime lokakuussa
Lontoosta, vaikka olin päättänyt etten osta mitään ruokaan
liittyvää kirjallisuutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti