lauantai 30. kesäkuuta 2012

Tupaantuliaiset

Remontoimamme rintamamiestalo on nyt siinä vaiheessa että saimme pidettyä tupaantulijaiset. Vintti on vielä eristämättä, mutta alakerta on asuttavassa kunnossa :o)Tupaantuliaisiin piti tietenkin tehdä ruokaa ja herkkuja. Löysin Raisa Kettusen "Puputytön juhlakirjasta" vuokaleivonnaisen ohjeen, jota hieman modifioin. En tuolloin vielä omistanut kanamunankorviketta, joten en käyttänyt sitä. Keksit eivät menettäneet mitään maussa tai ulkonäössä.

Hirviönkesyttäjän-keksit
 
5 dl jauhoja                      1 tl soodaa
1 tl suolaa                        1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria                      250 g huoneenlämp. marg 
2 dl muscovadosokeria      4 rkl nestettä             
3,5 dl kaurahiutaleita      
1 dl kookoshiutaleita
180 g suklaata rouhittuna  200 g lakuja pilkottuna 

* Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, sokerit ja suola keskenään.

* Lisää margariini jauhoseokseen käsin sekoittaen. Älä ylisekoita. 
* Lisää kaurahiutaleet, suklaa, lakritsa ja kookoshiutaleet. Sekoita varovaisesti. Lisää neste.

Pyörittele taikinasta palloja ja painele kekseiksi pellille. Paista 175 asteessa n. 15 min., riippuen keksien koosta ja paksuudesta.


Tietenkin piti olla myös kakku. Ystäväni Emilian kanssa päätettiin että valkoinen tupa ja perunamaa sopii hyvin teemaan :o)
Kakku ja täytteet ovat muuten samat kuin hääkakussa (appelsiini ja suklaa vain ovat niin ihana yhdistelmä), mutta tähän tuli mangososetta.
Kakku koostuu kolmesta kakkupohjasta, jotka tein suorakaiteenmallisella reunavuoalla. Oli kyllä jännät paikat leviääkö kakkutaikina reunavuoan alta pellille, mutta ei levinnyt. Reunavuoka on siitäkin oiva keksintö että se on muunneltavissa. Omani leveys on 25-50cm ja pituus 22-41.Siinä saa tehtyä kaiken kokoisia kakkuja :o)
Nurmikko on vihreää marsipaania, pelto on sulatettua suklaata ja Sunnuntain vispiä, ja sekaan rouhittiin vielä suklaata. Kivet ovat Orkney pebbles-karkkeja, jotka siis ovat kivien näköisiä suklaakarkkeja ja täten päätyivät pellonlaitaan :o)
Talo on päällystetty punaiseksi värjätyllä marsipaanilla ja piilotettiin sinne parit lasagnelevytkin ;o)Juhlissa esiintyi trio, joka villitsi yleisön. Minä heitin melkein volttia parin kappaleen kohdalla ja pääsin mukaan laulamaan Dingoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti