keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

1. hääpäivä


Tänään, vuosi sitten menimme naimisiin, mieheni ja minä. Vuosi on kulunut todella nopeasti, mutta niinhän ajalla on tapana kun on hauskaa :o)
Teimme ystäväni Emilian kanssa ihanan hääkakun. Tai no, myönnetään että kakku on enemmän Emilian käsialaa kuin minun ;o) Haluan kuitenkin jakaa sen kanssanne.





       Puunhalaajan hääkakku


4 dl vehnäjauho                 1 dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta                0,5 tl ruokasoodaa
2 prk suklaavanukasta       100 g pehmeää rasvaa
2,5 dl sokeria                    1 dl kiehuvaa vettä
2tl vanilja-aromia              100g suklaata rouhittuna

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää vanukkaat ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho ja kaakaojauho keskenään ja lisää varovasti rasvaseokseen, kunnes on reilu desi jäljellä. Lisää tähän leivinjauhe sekä sooda joukkoon ja sekoita varovasti seos tasaiseksi. Kääntele suklaarouhe taikinaan ja lisää nopeasti sekoittaen kiehuva vesi ja heitä koko komeus uuniin. Noin 60 min 175 C (165 C kiertoilmauunissa).


Kakun täyte
4 dl gogreen -vispiä         2 dl Sunnuntai-kasvirasvavispiä
½ dl ruokosokeria           350 g tummaa suklaata (käytettiin Brunbergin)

Vaahdota vispit kuoheaksi (huom: vispin tulee olla jääkaappikylmää ennen vaahdotusta!). Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

* * * * *
Täytettä tuli kakun väliin sekä kauttaaltaan kakun päälle.  
Marsipaani kaulittiin kakun päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti