lauantai 23. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhla

Juhannusta tuli vietettyä mitenkäs muuten kuin syöden :o) Oli perunasalaattia, parsakaali-savutofu piirakkaa, grillattua bataattia, makkaraa (ystäväni Katri on makkaramestari) ja jälkiruoaksi tietenkin juhannusmuffineita :oD

Parsakaali-savutofupiirakka oli ihanaa. Ohje on Elina Innasen alias ChocoChilin blogista:
http://chocochili.net/2009/01/parsakaali-savutofupiirakka/

Maustamaton soijajogurtti on todella monikäyttöinen raaka-aine, joka soveltuu sekä suolaiseen että makeaankin kokkailuun. Yksi sen hyvistä puolista on se, että se hyytyy uunissa. Kaikenlaiset piirakat luonnistuvat erinomaisesti soijajogurtin avulla.

Perunasalaattiin laitan perunaa, tuorekurkkua, suolakurkkua ja granny smith omenaa, sopivissa mittasuhteissa. Kastikkeen teen munattomasta majoneesista sekä maustamattomasta soijajogurtista. Mausteeksi suolaa, pippuria ja viinietikkaa. Oman maun mukaan kaikkea :o)  Että on hyvää.

Juhannusmuffinit olivat tällä kertaa maustettu karvasmanteliaromilla ja päälle mangokuorrute. 
Ohje on sama (Isa Chandra Moskowitzin) kuin sitruunamuffineissa:

2,5 dl ( 1 cup) soijamaitoa                  1 tl omenaviinietikkaa
n 2 dl ( 3/4 cup) sokeria                     85 ml (1/3 cup)  öljyä
1 tl  vaniljasokeria                             1 tl karvasmanteliaromia
2,5 dl ( 1 cup) jauhoja                       3/4 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta                          1/4 tl suolaa

Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota. Karvasmanteliaromi.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.

Paista muffinit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.

Kuorrutukseen tuli
1 prk GoGreen vispiä             1 prk Sunnuntain kuohkeaa vispiä
2 rkl mangososetta                  tomusokeria tarvittava määrä (jotta jämäköityy).

Muffinien jäähdyttyä kunnolla, niistä poistetaan pala keskeltä ja kuopasta aloitetaan kuorrutuksen pursotus. Me koristelimme Katrin ja Essin kanssa muffinit mantelirouheella, cocktailkirsikoilla, strösselitähdillä, helminonparelleilla ja banaanilla. Hienoja tuli. Ja tietenkin todella hyviä :o)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti