tiistai 7. toukokuuta 2013

Vihreä Hetki / Gröna Stunden


 (kuva Kaisa Leka)

Ravintolapäivänä 18.5. Porvoon Runeberginpuistoon nousee jälleen vegaaninen pop-up kahvila. Viimeksi oli "Paakkelssi", nyt yhteistyössä Porvoon Vihreiden kanssa "Vihreä hetki".

Tarjolla kahvin ja teen lisäksi mm:


     Appelsiinisuklaa muffinssit
2,5 dl  soijamaitoa        1 tl   omenaviinietikkaa
n 2 dl  sokeria            85 ml  öljyä
1 tl    vaniljasokeria     1 tl   appelsiiniaromia
2,5 dl  jauhoja            3/4 tl soodaa
1/2 tl  leivinjauhetta     1/4 tl suolaa 
0,75 dl kaakaojauhetta

* Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
* Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.
* Paista muffinssit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.

      (Isa Chandra Moskowitz "Vegan cupcakes take over the world")

    Muffinssin päälle
1 prk GoGreen -vispiä 
1 prk Sunnuntai-kasvirasvavispiä
150 g tummaa suklaata

* Sulata suklaa. Sekoita vispit keskenään ja lisää suklaa vähitellen, sekoittaen koko ajan. Laita mousse jääkaappiin jähmettymään.

     Tiikerimufinssit
2,5 dl soijamaitoa        1 rkl omenaviinietikkaa
n. 1 dl öljyä             1,5 dl fariinisokeria
3 dl jauhoja              1, 5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa             0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

* Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri ja öljy. Sekoita hyvin. * Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, vaniljasokeri, sooda ja suola.
* Lisää neste jauhoihin. Älä sekoita liikaa, vain niin että taikina sekoittuu.
* Jaa taikina kahten osaan, sekoita toiseen kaakaojauhe. Laita muffinssivuokiin puolet ja puolet kumpaakin taikinaa.
* Paista 185 asteessa n. 15 min, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.


     Hirviönkesyttäjän-keksit
5 dl jauhoja               1 tl soodaa
1 tl suolaa                1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria               250 g huoneenlämp. marg 
2 dl muscovadosokeria      4 rkl nestettä             
3,5 dl kaurahiutaleita     1 dl kookoshiutaleita
180 g suklaata rouhittuna  200 g lakuja pilkottuna 

* Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, sokerit ja suola keskenään.
* Lisää margariini jauhoseokseen käsin sekoittaen. Älä ylisekoita. 
* Lisää kaurahiutaleet, suklaa, lakritsa ja kookoshiutaleet. Sekoita varovaisesti. Lisää neste.

Pyörittele taikinasta palloja ja painele kekseiksi pellille. Paista 175 asteessa n. 15 min., riippuen keksien koosta ja paksuudesta.
                   ( Raisa Kettunen – Puputytön juhlakirja)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti