(kuva Kaisa Leka)
Ravintolapäivänä 18.5. Porvoon Runeberginpuistoon nousee jälleen vegaaninen pop-up kahvila. Viimeksi oli "Paakkelssi", nyt yhteistyössä Porvoon Vihreiden kanssa "Vihreä hetki".
Tarjolla kahvin ja teen lisäksi mm:
Appelsiinisuklaa
muffinssit
2,5
dl soijamaitoa 1 tl omenaviinietikkaa
n
2 dl sokeria 85 ml öljyä
1
tl vaniljasokeria 1 tl appelsiiniaromia
2,5
dl jauhoja 3/4 tl soodaa
1/2
tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa
0,75 dl kaakaojauhetta
0,75 dl kaakaojauhetta
* Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
* Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.
* Paista muffinssit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.
(Isa Chandra Moskowitz "Vegan cupcakes take over the world")
1 prk GoGreen -vispiä
1 prk Sunnuntai-kasvirasvavispiä
150 g tummaa suklaata
150 g tummaa suklaata
* Sulata suklaa. Sekoita vispit keskenään ja lisää suklaa vähitellen, sekoittaen koko ajan. Laita mousse jääkaappiin jähmettymään.
Tiikerimufinssit
2,5
dl soijamaitoa 1 rkl omenaviinietikkaa
n.
1 dl öljyä 1,5 dl fariinisokeria
3 dl jauhoja 1, 5 tl ruokasoodaa
0,5
tl suolaa 0,5 dl kaakaojauhetta
1
tl vaniljasokeria
* Sekoita
kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta
maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri ja öljy. Sekoita hyvin.
* Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, vaniljasokeri, sooda ja
suola.
* Lisää
neste jauhoihin. Älä sekoita liikaa, vain niin että taikina
sekoittuu.
* Jaa
taikina kahten osaan, sekoita toiseen kaakaojauhe. Laita
muffinssivuokiin puolet ja puolet kumpaakin taikinaa.
* Paista
185 asteessa n. 15 min, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu
taikinaa.
Hirviönkesyttäjän-keksit
5
dl jauhoja 1 tl soodaa
1
tl suolaa 1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria 250
g huoneenlämp. marg
2
dl muscovadosokeria 4 rkl nestettä
3,5 dl kaurahiutaleita 1 dl kookoshiutaleita
3,5 dl kaurahiutaleita 1 dl kookoshiutaleita
180 g suklaata rouhittuna 200
g lakuja pilkottuna
* Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, sokerit ja suola keskenään.
* Lisää margariini jauhoseokseen käsin sekoittaen. Älä ylisekoita.
* Lisää kaurahiutaleet, suklaa, lakritsa ja kookoshiutaleet. Sekoita varovaisesti. Lisää neste.
* Lisää kaurahiutaleet, suklaa, lakritsa ja kookoshiutaleet. Sekoita varovaisesti. Lisää neste.
Pyörittele taikinasta palloja ja painele kekseiksi pellille. Paista 175 asteessa n. 15 min., riippuen keksien koosta ja paksuudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti