perjantai 16. toukokuuta 2014

Kanttorin synttärit


Bändimme "Hattula Xperience" ja sen jäsenet ovat minulle sydäntä lähellä ja pakkoleivon heille aina kun voin. Nyt oli Sallan syntymäpäivä ja päätin tehdä Late Lammas kakun sen kunniaksi. Olen nähnyt kaikenlaisia Late-kakkuja joissa käytetään vaahtokarkkeja, mutta koska Euroopasta ei ymmärtääkseni saa vegaanisia minivaahtokarkkeja, tai ainakaan sellaiseen hintaan että voisin niillä kakun päällystää, piti keksiä muuta.  Kävelin kakkukauppa Juhlavaan ja kerroin dilemman. Onneksi siellä osattiin auttaa ja ostin sopivan karvanpursotus tyllan. 

Kakkupohjan tein Kamomillan konditorian ohjeen mukaan, suklaa versiona ja pellillä paistettuna. Leikkasin kakkupohjasta neljä neliötä: kaksi isompaa, joista tein ruumiin ja kaksi pienempää, joista tein pään. Kostutin kakkupohjat omenamehulla ja laitoin väliin mangososetta sekä Alpron suklaavanukasta. 
Laten naama on musta marsipaania, kuten myös korvat. Silmissä valkoista sokerimassaa ja mustaa marsipaania. Laten karva on Sure Whip-vispiä. 


Jonkin verran hankaluutta oli kakun leikkaamisessa, koska kukaan ei halunnut leikata Laten naamaa. Lopulta meillä oli jääkaapissa Laten pää. Oli aina hieman yllättävää, kun jääkaapin oven avatessa sieltä tuijotti joku. Lopulta kovetimme sydämemme ja söimme loputkin kakusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti