Maailmalle
levinnyt vegaanisen marengin villitys on tuonut uusia tuulia myös
esimerkiksi jäätelön-valmistukseen. Tämä ohje ei
vaadi jäätelökonetta
eikä jäätelöä
tarvitse muistaa sekoitella pakkasessa.
Tarvitset
- 1 prk GoGreen kikherneitä
- n 1,5 dl sokeria
- 1 prk Plantin Creamy Dessert kauravispiä
- paketillinen Oreo-keksejä (tai maun mukaan)
- 1/2 tl vaniljajauhetta
- 1-2 tl hasselpähkinä esanssia (ei pakollinen)
2. Lisää vähitellen kauravispi, koko ajan vatkaten. Marenkimassa lässähtää hieman kun lisäät vispin, mutta ei hätää. Jatka vatkaamista kunnes massa on vaahtoutunut uudestaan.
3. Lisää vanilja sekä esanssi ja sekoita.
4. Murskaa Oreo-keksit esim perunasurvimella. Kannattaa jättää eri kokoisia keksinpalasia. Tai ehkä se on makuasia.
5. Sekoita keksimurska käsin jäätelömassaan ja kaada pakasterasioihin. Laita pakkaseen ja odota vähintään neljä tuntia.
6. Nauti!
Oreo-jäätelön lisäksi olen kokeillut:
- minttusuklaa
- saksanpähkinä-suklaarouhe
- piparkakku
- suklaabrownie-saksanpähkinä
Vinkki!
Plantin ja GoGreenin kauravispit ovat niin jämäkkää tavaraa että niiden saaminen pois tetrasta saattaa olla hankalaa. Varsinkin jos pitää monta purkkia tyhjentää, itsellä meinaa usko loppua. Vihdoinkin tajusin miten kaiken saa helposti purkista.
Nosta lipareet |
Litistä yläreuna ja tee samoin alareunalle. Leikkaa molemmat ns saumat pois ja nyt purkki on molemmista päistä auki. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti